Logistiek en warehousing recht in Duitsland

Duizenden depots en magazijnen in Duitsland dragen bij aan het functioneren van het goederenvervoer tot ver buiten de Duitse grenzen. Bijna 6 miljoen vierkante meter opslagruimte werden in 2015 bij warehousing- en logistiekondernemingen in Duitsland gehuurd, verkocht of verleasd. 10 jaar geleden was de omzet in opslagruimte nog 50% lager. Daarom is het recht op gebied van overslag en opslag van goederen van steeds groter belang.

De grondslag van dit recht is in Duitsland de warehousing-overeenkomst ('Lagerhaltervertrag'). Deze is geregeld in §§ 467 - 475 h van het Duitse wetboek van koophandel (Handelsgesetzbuch, HGB) en definieert duidelijke aansprakelijkheidsregels, van overname en opslag tot levering van goederen.

Ook in het recht over logistiek en warehousing zijn de meest voorkomende oorzaken van geschillen beschadiging en verlies van goederen en onbetaalde rekeningen en vorderingen.

Advies aannemen!

Grote logistieke bedrijven hebben voor dergelijke gevallen meestal een eigen afdeling die de bijbehorende juridische vragen opheldert.

Niet elk bedrijf heeft echter een grote afdeling juridische zaken of de financiële middelen om permanent een gespecialiseerd advocatenkantoor voor logistiek en warehousing recht in te schakelen. In die gevallen ontbreekt dan vaak de hulp van een advocaat. Succesvolle afdwinging van vorderingen of verweer tegen onterechte claims vereist echter uitgebreide kennis van de juridische materie en een strategische benadering.

Transportrecht-Anwalt.de biedt ook buitenlandse logistieke bedrijven de mogelijkheid om in individuele gevallen contact op te nemen met een in Duitsland toegelaten gespecialiseerde advocaat voor logistiek en warehousing recht. Onze advocaten adviseren vrachtvervoerders, expediteurs en andere bedrijven in de logistieke branche over alle juridische zaken op dit specifieke rechtsgebied.

Wij helpen u. Neem contact met ons op!

Häufige Themen

Verlust

Target Content

Beschädigung

Target Content

Diebstahl/Raub

Target Content

Haftbarmachung

Target Content

Haftungsbegrenzungen

Target Content

Haftungsausschlüsse

Target Content
 

Straßengüterverkehr Transportrecht