Tarieven en kosten

Er ontstaan geen kosten voor het gebruik van dit platform en u sluit hiermee ook geen overeenkomst. Het platform is alleen bedoeld om u informatie te geven waarmee u uw situatie beter kunt inschatten. Als u advies wilt van een van onze advocaten, kunt u contact opnemen met een advocaat via dit portaal. Alleen met deze advocaat komt dan een advocaat-cliënt-relatie tot stand. Kosten ontstaan uitsluitend binnen de contractuele relatie met de door u ingeschakelde advocaat.

Pas als een van de advocaten actief is geworden voor u, krijgt u met kosten te maken. Deze kunnen in rekening worden gebracht volgens de Duitse tarievenwet voor advocaten (Rechtsanwaltsvergütungsgesetz, RVG) of op basis van uurtarief.

Natuurlijk maakt u afspraken met de advocaat over de gehanteerde tarieven voordat de advocaat voor u actief wordt. Er is dus sprake van maximale transparantie voor u en er zijn geen verborgen kosten.

Afrekening volgens RVG

De afrekening volgens RVG is gebaseerd op de waarde van het geschil in de betreffende zaak. Als u bijvoorbeeld een bedrag vordert van 10.000 euro is dat normaal gesproken de waarde van het geschil. De hoogte van de tarieven van de advocaat en de gerechtelijke kosten worden in Duitsland wettelijk vastgesteld volgens een kostentabel. De tarieven volgens RVG kunnen worden berekend op de site van de Duitse orde van advocaten, de Deutscher Anwaltverein.

Afrekening op basis van uurtarief

Het kan zinvol zijn een vast uurtarief af te spreken dat in een afzonderlijke vergoedingsovereenkomst wordt vastgelegd. De tijd die uw advocaat besteedt aan uw zaak wordt exact geregistreerd en per minuut afgerekend. Natuurlijk ontvangt u bij de afrekening een overzicht van de activiteiten en de benodigde tijd.